Kleine gelukjes

12.9.16


Niks fijner dan spullen in je huis die niet alleen mooi zijn om naar te kijken maar die je ook een heel goed gevoel geven. Mij zal je niet snel een 'hot social media item' zien kopen. Eigenlijk vind ik zoiets alleen maar minder mooi worden als ik merk dat er zo'n hype rondom is ontstaan. Ik loop warm voor een waxinelichthouder met daarin wat water en een 'kindje' van de plant Saxifraga Stolonifera, beter bekend als de Moederplant. Nu hopen dat ie wilt wortelen...Ook word ik dolblij wanneer ik opmerk dat het zéér traag groeiende babyplantje de Kalanchoe Daigremontiana, hoe klein hij zelf nog is, al babyplantjes aan het maken is. De kleine rakkers zitten op de randen van het blad en zullen op een gegeven moment ook worteltjes maken. Als deze dan van de moederplant afvallen en hun gang gaan in de potgrond, heb je met een beetje geluk na enige tijd (lees: je kan in die periode drie keer een wereldreis maken) nog meer van deze leuke plantjes. Mocht je ook fan zijn óf worden, let dan wel op, ze zijn giftig.

De schelpen en het stukje scheepstouw komen van een uitje met mijn gezin naar het fijne Zandvoort. Zo'n dagje aan zee doet ons allemaal erg goed. Let wel, alleen wanneer het nog geen zomer is. Een super leuke herinnering aan deze ontzettend mooie dag. De spulletjes liggen, net zoals het babyplantje, op tapasschaaltjes in bladvorm.

En zo heb ik een tafel vol met allemaal kleine gelukjes.

You Might Also Like

0 reacties

Subscribe