Mooi Oud

14.9.16


Het is eigenlijk allemaal begonnen met Rita, de geweldige Deense televisieserie. Daar dronken ze hun koffie en thee uit de meest mooie mokken. Stuk voor stuk leken het allemaal prachtige oudjes. Wat ze volgens mij ook echt waren want ik herkende er sommige van vroeger.


Later online zag ik dat dat soort mokken, bekers en kopjes helemaal 'van nu' zijn en dat de designers zo'n soort weer de markt op geslingerd hebben. Ik kocht een stel bekers van Hübsch. Dat is de tweede van links. De andere heb ik een keer van de tafel laten stuiteren. Zonde maar helaas.


Lang treurde ik niet want snel daarna kwam ik de andere beauties tegen. Bij verschillende kringloopwinkels gekocht en elke aankoop maakte me ontzettend blij. Veel blijer dan toen ik die van Hübsch online bestelde.  Een leuke bijkomstigheid is dat ze amper iets kosten en de meest goedkope, die bolle met dat witte bierbuikje, is zelfs mij favoriete koffiemok. Het is nu bijna een sport geworden, mooie vintage mokken vinden bij een kringloopwinkel. Benieuwd wat ik de volgende keer aantref.

You Might Also Like

0 reacties

Subscribe