Smeuïge Appeltaart

17.10.16


Ik ben ontzettend dol op bakken. Er wordt hier minstens één per week wel wat gebakken. En dan heb ik het natuurlijk niet over het stukje vlees. Broden, taarten en noem maar op. Ik vond de reacties op mijn eerst geplaatste recept echt ontzettend leuk en bedacht me bij het maken van deze taart dat het wellicht wel weer leuk zou zijn om daar wat fotootjes van te schieten en het recept hier te delen. Het is wel weer met appeltjes maar we hadden er nog aardig wat liggen die snel gegeten moesten worden. Geen betere manier om ze dan in een lekker taartje te stoppen toch?! Hopelijk inspireer ik weer iemand. Deze is ook echt héérlijk. Lekker smeuïg, het proberen waard. Hier volgen de ingrediënten:

230 gram zelfrijzend bakmeel
200 ml volle melk
100 gram boter
180 gram suiker (kristal-of rietsuiker)
3 eieren
4 appels
8 gram vanillesuiker
2 tl gemalen kaneel


Verwarm de oven op 180 graden.

Schil de appels en snijd ze in lange parten. Heb je een citroentje liggen, ik had dit niet in huis, dan kan je wat vers geperste citroensap over de appeltjes schenken zodat deze niet bruin wordt. In principe niet echt nodig wanneer je gewoon meteen de taart afmaakt. 

Breek de eieren boven een kom en klop de suiker met een mixer tot de suiker is opgelost en je een luchtige crème hebt.  Smelt ondertussen de boter in een pannetje. De boter mag niet heet worden. Schenk de boter bij het eimengsel. Voeg bakmeel, kaneel en vanillesuiker toe en schep om. Heb je eerder wat citroensap over de appeltjes gedaan dan kan je de rasp van die citroen nu eventueel hieraan toevoegen. Dat geeft de taart een extra 'frisje'. Meng nu de melk erdoor en schep dan de appelpartjes door het beslag.Vet de springvorm in met boter en bestuif de binnenkant met wat bakmeel. Ik gebruikte een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter. Schep het beslag erin en bak de taart in ongeveer 55 minuten mooi bruin en gaar. Wanneer de taart is afgekoeld kan je hem eventueel nog wat bestrooien met poedersuiker en kaneel.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

2 reacties

 1. Wat ziet dit er lekker uit.
  Via via kwam ik langs je blog, leuk, ik ga je zeker volgen op BlogLovin
  Groet Manon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Manon, bedankt voor je enthousiaste reactie. Super leuk dat je me volgt! :) Ik kom snel eens bij jou buurten!

   Verwijderen

Subscribe