Het Goudgele Bos

21.11.16Er was weer behoefte aan een flinke dosis natuur. Helaas wonen we er niet middenin dus pakten we de fiets en trokken er op uit. We lieten tijdens dit 'groene uitstapje' de Uiterwaarden voor wat het is en gingen het bos in. Het was een zonnige dag. Hoewel ik dol ben op grauw en grijs is het prachtig om te zien hoe de zonnestralen spelen met de hoge bomen.
Het liefst zou ik van elke boom, struik, zwam, vogel en insect de naam weten. Precies weten welk spoor van welk dier er te zien is. Mijn vader kweekte vogels en was uiteraard ook een groot liefhebber van vogels in de natuur. Van vogels weet ik dus het meeste af maar bij lange na nog niet genoeg. Ooit wil ik echt serieus de natuurboeken induiken en alle namen uit mijn hoofd leren van alles wat we in de natuur kunnen tegenkomen. Dat, en een cursus Zweeds. Dat lijkt me ook wel wat.


You Might Also Like

2 reacties

  1. Prachtige foto's.
    Wij vinden het ook heerlijk om het bos in te trekken. Het is mooi om de namen te kennen van de dieren, planten en bloemen. Ik vergeet het alleen altijd weer zo snel.

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe