Klakkers Bakken

14.11.16In de zomer doen we het ook nog weleens. Maar eigenlijk veel vaker in de herfst en winter. Klakkers bakken. Komt vast door de kaneel denk ik. Als ontbijt of lunch, we lusten er hier wel pap van. Afgelopen zondagochtend bakte mijn man een heerlijke brioche. Ontzettend lekker, zo'n warme plak met roomboter en jam. Van het stuk wat over was maakte ik dit keer klakkers. Lekker hoor!

Uiteraard werd ik weer geassisteerd door mijn allerliefste en bazige bakvriendin. Want owee wanneer ik de eitjes zou breken, dat kan ik me maar beter niet in mijn hoofd halen. Samen rommelen aan het aanrecht en daarna lekker snoepen, ik hou ervan!


You Might Also Like

3 reacties

 1. Wat grappig. Ik kende het woord klakkers niet maar als Ik goed begrijp zijn dat wentelteefjes? Ziet er heerlijk uit in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Alet, het zijn idd wentelteefjes. :) Ik noem ze eigenlijk nooit mee zo sinds ik mijn man ken. Zijn moeder kwam uit Zeeland en had familie in Zeeuws Vlaanderen wonen. Door hun is dat woord klakkers in de familie gekomen, daar noemen ze het nl. zo. :) Fijne dag!

   Verwijderen
 2. Ik ken wentelteefjes uit mijn jeugd en zet de traditie voort, zo lekker!!
  Met oud suikerbrood is het ook een verwennerij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe