De Bloempot

2.1.17


Ik heb een paar favoriete kringloopwinkels in de buurt. In die winkels heb ik ook weer mijn meest favoriete 'hoekjes'. Waar ik het eerst naar toe loop wanneer ik er binnen kom. Blogde ik hier al over mijn voorliefde voor mokjes, dit keer zette ik mijn vintage bloempotten op de foto. Want samen met de mokken vind ik dit toch wel één van de leukste dingen om vintage te kopen. Bij tuincentra lukt het me eigenlijk bijna nooit om leuke bloempotten te vinden. Als ik daar wel een keer een pot koop dan is het een simpele kunststof of terracotta variant. Ook niks mis mee natuurlijk maar oh, wat ben ik dol op de vintage bloempotten met hun fijne kleurtjes en reliëf.Het leuke aan zoiets kopen bij een kringloopwinkel is dat het heel geleidelijk gebeurd. Tenminste, bij mij. Ik vind er nooit veel tegelijk, soms één, soms hooguit twee. Maar het plezier is dan zó groot. Onderweg naar huis bedenk ik alvast welke plant of cactus 'de eer' krijgt om in de nieuwe aanwinst te mogen staan. Eenmaal thuis wordt de zak met plantaarde uit de schuur getrokken en hop, verpotten maar. De eerste dagen blíjf ik maar naar het potje kijken. Niet dat ik er met een stoeltje bij ga zitten en mijn kind en man verwaarloos, hoor. Maar voor mij zijn dit toch één van de leukste aankopen. Het is onverwacht, oud en het kost niet veel. In mijn ogen toch wel een ideale combinatie. Er kunnen nog veel meer bloempotjes vervangen worden dus de jacht erna is nog niet afgelopen. Ik kijk weer uit naar een nieuw oudje.


You Might Also Like

5 reacties

 1. Grappig hè. Ik denk dat iedere kringloop bezoeker zo z'n favoriete hoekjes heeft. Zo loop ikzelf altijd naar de boekenafdeling, (houten) speelgoed hoek, en de kasten met lijsten en spiegels........ Je bloempot verzameling is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Alet! Ja dat snap ik ook helemaal van de boeken. Die oudjes, práchtig en ze ruiken ook zo fijn. En stiekem hoop ik ooit ook nog eens een hele mooie oude geslepen spiegel te vinden. :)

   Verwijderen
 2. Ik scan ook al weer een tijd de bloempotten en dan vooral de gekke, liefst in psychedelische kleuren. En vazen, ik heb al jaren een zwak voor vazen (en voor nog veel meer).
  Jouw verzameling is mooi zo bij elkaar met het groen in allerlei tinten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Ageeth, dankjewel! :) Ik ben ook dol op vazen. Vooral op de bruine 70's vazen maar ook het glaswerk. Zo mooi! :)

   Verwijderen
 3. Mooi zijn ze. Ik heb eigenlijk alleen maar Terra Cotta potten in huis maar nu ik dit zie, wie weet binnenkort ook zoiets bij mij ;) Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe