Rusteloos

23.1.17


Soms heb ik allerlei dingen in mijn hoofd die ik wil doen. Het liefst allemaal tegelijk. Wat uiteraard nogal onmogelijk is. Maar het vervelende is dan dat er aan het einde van de dag nog niks uit de verf gekomen is. Nou ja, níks...tenminste niet iets van wat ik nou in mijn hoofd had. Raar toch, hoe dat werkt?! Raar én stom! Zit je je eerst helemaal druk te maken en te bedenken waar dan mee te beginnen om het vervolgens allemaal maar niet meer te doen.

Ik kan soms ook dingen anders willen. Anders dan dat ze nu zijn. Nee niet heel mijn leven, maar ik zou soms bijvoorbeeld best meer hobby's willen hebben. Geen idee waar ik dan al die tijd vandaan zou moeten halen, maar toch... Iets nieuws, iets ánders! Mijn man en ik zijn op dit moment druk bezig met een nieuw project waar ik jullie binnenkort graag meer over wil vertellen. Dus wat dat betreft zit dat wel goed. Maar op sommige momenten kan het me 'allemaal' niet anders en nieuw genoeg zijn.

Ik denk ook altijd na. Vaak over de meest onnodige dingen. Of over dingen die later toch weer compleet anders blijken te verlopen. Als je je hersenen zou kunnen verspillen dan zou dat hersenverspilling zijn. Volgens mij is het sowieso een 'vrouwen ding'. Als ik mijn man wel eens vraag waar hij aan denkt wanneer hij voor mijn gevoel 'nadenkerig' kijkt, antwoordt hij bijna altijd 'Niks, ik dacht aan niks'. Aan niks?? Aan he-le-maal niks? Echt niet?!!! Wat een rust moet dat geven. Dat wil ik ook wel, al was het maar een half uurtje.

Nu zou je kunnen denken dat ik toch wel heel erg moe van mezelf moet worden, maar dat is gelukkig maar gedeeltelijk waar, haha. Ik denk (gaan we weer...) dat ik me misschien te goed realiseer hoe kort het leven kan zijn. En dat ik soms teveel van mezelf verlang en gewoon teveel wil doen en teveel wil kunnen. En dat loopt soms op niks uit. Wat ook weer niet altijd heel erg is. Dan hebben 'we' mooi even wat tijd voor Netflix.

You Might Also Like

4 reacties

 1. Ik zou dezelfde tekst geschreven kunnen hebben.
  Dat hoofd van mij draait ook vaak overuren.....en dan zoveel willen doen en uiteindelijk niet doen wat je wilde doen en je daarover gefrustreerd voelen.....hoe herkenbaar.
  Onrustig zijn, altijd op zoek naar nieuwe dingen, weet niet of het waar is maar een collega zei tegen mij dat dit een trekje is van de Steenbok. Ben je misschien steenbok net als ik? ;-)
  In ieder geval nieuwsgierig naar jullie nieuwe project! XxX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha zo grappig dat jij dit ook zo ervaart Alet! :) Ik heb het gelukkig niet continu hoor maar als het begint te kriebelen....dan wil ik zoveel mogelijk nieuwigheden. :) Mijn horoscoop komt na die van jou. Ik ben nl. Waterman. ;)

   Verwijderen
 2. Ik probeer mijn 'onrust' weg te nemen door daadwerkelijk iets te doen en af te maken. Dat geeft zo'n goed gevoel.
  Ben ook benieuwd naar jullie project!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het beste is idd ook om je maar op één ding te concentreren. Fijn dat jij dit zo goed onder de knie hebt Ageeth. Ik moet nog even oefenen.... ;)

   Verwijderen

Subscribe