Verzameldrift

15.2.17


Wanneer we met z'n drietjes de natuur in gaan dan weet ik één ding zeker. Oké, twee dingen. Allereerst weet ik zeker dat we het weer heel fijn gaan hebben. Maar ik weet ook zeker dat onze dochter weer allerlei dingen van de grond gaat rapen en het liefst alles mee naar huis wilt nemen. Uiteindelijk zitten haar zakken propvol en zijn haar knuistjes te klein om alles mee te kunnen zeulen. Dan is het moment aangebroken dat ze ons gaat overladen met takjes, steentjes, schors, veertjes, bloempjes en dingen die niet te herkennen zijn. Ik durf bijna te zweren dat ze ons ooit wel eens bevroren hondenpoep in de handen heeft gedrukt. Ik zie het graag als gezonde nieuwsgierigheid en vind het super leuk dat ze zoveel interesse toont in de natuur.

Het probleem is alleen dat ik het moeilijk vind om dingen weg te gooien. Dingen die zij zo 'zorgvuldig', kuch...van de grond heeft geplukt. Misschien heeft ze het verzamelen dan toch niet van een vreemde. Ik moet eerlijk zeggen dat het me nu al wel wat beter afgaat. Vaak wanneer ik de volgende dag mijn jas weer aantrek en me realiseer waarom die zo zwaar aanvoelt, loop ik regelmatig even onopgemerkt langs de prullenbak om mijn zakken te legen. Heus, ik vind het ontzettend lief maar zo'n verzameling kan nogal snel grootse vormen aannemen met de regelmaat dat wij de natuur in gaan. Waar ik nog altijd wel heel blij mee ben zijn de spulletjes die dochterlief in de Berlijnse parken voor ons verzamelde. Ik stopte dat samen met een paar metrokaartjes in een glazen potje en zo heb je wat hele mooie herinneringen bij elkaar. Misschien moet ik de inhoud van het potje een keer verversen want de reis is inmiddels al een aardig tijdje geleden. Maar het blijft nog altijd heel leuk om al die spulletjes bij elkaar te zien. Weer even, met mijn gedachte, terug in Berlijn. Auf Wiedersehen!

You Might Also Like

7 reacties

 1. Haha, dat verzamelen, ik weet er alles van.
  Het bracht je mooie souvenirs uit Berlijn in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee om de berlijnse vondsten in een pot te doen. En tja de verzameling groeit snel uit zijn voegen maar het is ook wel heel mooi hoe je dochter de schoonheid van de natuur ziet. Muv de poep dan 😆

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja toch?! In de kast is ook weer zo weggestopt. Ontzettend leuk dat je me volgt! :)

   Verwijderen
 3. Ooo maar verzamelen is zo leuk. Ik stop ook nog regelmatig stenen in mijn zak vooral wanneer we in Frankrijk fietsen dan raap ik als we boven op een berg aan komen gegarandeerd zo'n aandenken op. Maar als we aan zee zijn is het helemaal een feest, die schelpen hè, prachtig. Ik kom toevallig op je blog terecht en ga het eens in de gaten houden, leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk te horen dat jij ook zo graag dingen mee naar huis neemt. Ik moet zeggen dat ik ook altijd over de grond loop te speuren hoor. Iets met een appel en een boom. ;) Gezellig dat je m'n blog gevonden hebt. Hopelijk tot snel maar weer! :)

   Verwijderen
 4. Heerlijk, die kleine knuistjes en de ernst van het oprapen!
  Ik heb op een gegeven moment een (tijdelijk) tussenopslag ingevoerd. Bij navraag kon er dan nog iets opgezocht worden en bleef het langer stil, dan gooide ik het weg. Dan was de vraag soms wat voor soort opgeruimd ik had ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe