Tijd

30.3.17


De tijd gaat snel. Heel snel. Soms te snel. Ik word best blij wanneer de tijd snel gaat. Omdat er bijzondere dingen in het vooruitzicht liggen. Of gewoon wanneer het weer weekend is. Maar ik kan het er ook benauwd van krijgen. Of meer hoe men daarop reageert... Ik bedoel, iedereen plant in het voren. Wij ook. Onze zomerhuisjes waren in januari immers al geboekt. En dat is dan wel weer heel mooi natuurlijk, je hebt dit nu om naar uit te kijken. Maar het is nog zo ver weg... En het is nu al geboekt... En er kan dan nog van alles gebeuren... Niet dat ik nu de elke dag zwartgallige gedachten heb hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar soms kan ik bang zijn dat de leuke dingen die al geregeld zijn overhoop getrokken worden door iets anders en dat het hele feest misschien wel niet eens doorgaat.

Misschien komt dit ook wel door wat er in het verleden gebeurd is. Mijn moeder werd ziek en na amper vier weken moesten we al afscheid nemen. Mijn vader trof ik dood aan door een hartstilstand. Poef! Zo uit het leven gerukt. Vreselijk! Ik realiseer me dat ik dit nu erg kort en bondig vertel maar zo ging het nu eenmaal. En de details zijn ook niet erg vermakelijk of gezellig of zo. Maar ergens denk ik dat ik dit er nu aan 'overgehouden' heb en nu helemaal omdat ik mama ben. De angst van te ver vooruit kijken. Want hoever kan je nu eigenlijk vooruit kijken? Niemand die het weet. Wat natuurlijk beter is ook. Maar ik zou willen dat ik gewoon continu kon genieten van 'het vooruitzicht' an sich. Maar misschien heb jij dat ook wel. Heb jij er moeite mee, met ver vooruit plannen? Gewoon omdat je er slecht in bent of om een compleet andere reden? Verder ga ik vrij ongecompliceerd door het leven hoor. ;) Al zou ik willen dat ik continu kon genieten en dus ook van de verre vooruitzichten.

Een hele fijne donderdag gewenst! :)

You Might Also Like

6 reacties

 1. Soms grijpt het je bij de strot, wat er mis kan gaan. Ervaringen als de jouwe zijn daar zeker debet aan. Meestal is het niet voelbaar, gelukkig maar. En je bent een echte genieter. Doe zo voort, X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Ageeth, voor je ontzettende fijne en lieve reactie! X

   Verwijderen
 2. Niet zozeer de angst in het nu is het bij mij maar meer het besef dat die dag er ooit komt. Dat die dag dan 'vandaag' is. Een dag waar ik niet komen wil maar die voor iedereen onvermijdelijk is. Reden temeer om echt te leven in het nu zodat ik op die dag terug kan kijken op een mooi verleden... Pluk de dag en geniet van het vooruitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook wel een dingetje ja...het besef. Het besef van ooit stopt dit gewoon. Het idee vind ik nu vreselijk maar wie weet, wanneer je oud bent (fingers crossed) dat je daar dan vrede mee kan hebben.

   Verwijderen
 3. Het gaat echt snel. Te snel als je mij vraagt en dat hoeft voor mij niet direct. Soms denk ik; de tijd mag nu wel stil blijven staan. Het is goed nu, iedereen is gezond, heeft het naar z'n zin, lijkt gelukkig zo........... Maar ja zo werkt het niet. Soms maak je dingen mee die je aan het denken zetten en die je doen realiseren dat alles niet oneindig is en dat je van vandaag moet genieten. En dat probeer ik; van elke dag bewust te genieten! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je goed Alet! Vooral keihard genieten van alles! Soms glipt het zo snel voorbij dat ik denk 'daar had ik veel meer van kunnen/moeten genieten'. Ik kan daar soms wel van balen.

   Verwijderen

Subscribe