De Blauwe Kamer

27.4.17Een aantal weken geleden waren wij in het natuurgebied de Blauwe Kamer in de provincie Utrecht. Het is inmiddels al even geleden maar ik vind het leuk om deze foto's alsnog op mijn blog te hebben staan. Want het was nl. wel een hele bijzondere ervaring. Samen met mijn gezin genoten we van het uitzicht over de Nederrijn terwijl we door het groen wandelden. Rechts van het pad, een stukje er vanaf, stonden her en der borden dat het verboden was daarachter te wandelen. Dat was nl. het rustgebied van de dieren. Heel in de verte zagen we inderdaad tientallen wilde paarden. Ik bedacht me hoe fantastisch deze plek moet zijn voor deze prachtige dieren. We liepen er helemaal alleen en besloten bij de Nederrijn ons picknickkleed uit te gooien om even rustig te zitten en wat te drinken. We zaten er heerlijk en onze dochter was al snel druk in de weer met het zand, de takjes en de stenen. Toen ik genietend om me heen keek zag ik dat er opeens een klein aantal paarden onze kant op kwam. Het water en zand is een stuk lager gelegen dus konden we niet direct zien of er nog meer paarden aan zouden komen...


Maar lang hoefde ik me dat niet af te vragen. Er kwamen er al snel heel veel aan. Sommige liepen direct het water in en andere namen een zandbad. Eén van de paarden nam gewoon een zandbad direct naast het picknickkleed en leek zich absoluut niet aan ons te storen. Wat was dat een mooie ervaring! Gewoon zó dichtbij. Ik trok mijn camera en probeerde snel wat scherpe foto's te maken zonder de tijd te hebben om verder wat aan mijn camera instellingen te kunnen doen. Onze dochter vond het fantastisch! Ik verzocht haar wel nu even geen gekke dingen met de stenen in haar vuistje te doen. Je weet immers nooit hoe de paarden zullen reageren. Helemaal wanneer ze veulens bij zich hebben. Komisch was het toen één van de paarden achter de rug van mijn man, die op het kleed zat, dacht een lekker hapje te hebben aan ons kleed. Gelukkig realiseerde hij zich snel dat het nogal een smakeloze hap was. Na het pootjebaden, het drinken en een lekkere scrub hielden ze het voor gezien en dropen langzaam weer af. Dit gaf een compleet andere wending aan het 'even rustig zitten' maar wat was het leuk!


You Might Also Like

3 reacties

Subscribe