Afscheid

15.12.17


Bij emigreren hoort natuurlijk ook afscheid nemen. Wij hebben in Nederland geen familie waar we contact mee hebben dus daar hoeft dan ook geen afscheid van genomen te worden. Makkelijk. Maar van vrienden wordt er uiteraard wel afscheid genomen. Ik ben geen type die wekelijks of maandelijks met mijn vrienden afspreekt. Ik mag mij gelukkig prijzen met een handvol fijne vrienden met wie het altijd goed voelt. Of ik ze nu een maand of een half jaar geleden voor het laatst gezien heb. Inmiddels is het vrijdag en heb ik van de belangrijkste mensen al afscheid genomen. Het weekend willen we gebruiken voor de laatste spullen inpakken en dingen van het plafond en muur schroeven enzo.

Zo nam ik van de week ook afscheid van een vriendin die ik al 24 jaar ken. We hebben samen veel meegemaakt maar vooral altijd heel veel lol en gezelligheid gehad. En opmerkelijk...nog nooit ruzie. Een hele bijzondere en fijne vriendschap. Groot fan van de natuur en het koudere weer is ze niet maar  ik hoop heel hard dat ze ooit eens naar Zweden zal komen. We gingen lekker uiteten en dronken daarna nog wat. Heel af en toe schoot er door mijn hoofd 'dit doen we straks niet meer zo makkelijk' maar het was vooral zoals altijd ontzettend gezellig. Dan komt er ook aan zo'n avond een einde maar voor ons allebei voelde het niet als definitief afscheid en dat is een fijn gevoel. 'We will meet again', zeker weten!

Hierbij neem ik ook meteen 'afscheid' van blogposts schrijven vanuit Nederland. Ik hoop straks in Zweden weer met een grotere regelmaat te gaan bloggen. Ik zou het leuk vinden wanneer jullie, ook de mensen die alleen gezellig lezen, me blijven opzoeken hier en het tof vinden om te lezen over ons wel een wee in dat fijne land. 'Ha en trevlig helg och vi ses snart!'

You Might Also Like

8 reacties

  1. Succes met de laatste voorbereidingen, goede reis en vooral heel veel plezier bij het zetten van de eerste stappen in jullie nieuwe thuis(land)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben zo nieuwsgierig! Geniet van de reis!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wens jullie een goede overtocht en 'tot ziens' in mooi Zweden. Wat lijkt het me heerlijk zo'n droom waar te maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe