Dochterlief

30.12.17


Onze dochter heeft nooit moeite gehad met het idee dat we naar Zweden zouden verhuizen. Tja, volgende maand tikt ze de viereneenhalf jaar aan en ik denk dat we daarmee ook wel in ons voordeel zijn. Ze heeft wel een paar keer gezegd dat ze hoopte dat wij nu niet alleen maar Zweeds zouden praten omdat ze dat nog niet kan verstaan. Awww lief toch en 'if only' wat betreft dat Zweeds praten...er moet nog veel gestudeerd worden. Sinds dat ze klein was, of in ieder geval kleiner dan ze nu nog is, namen wij haar al mee de natuur in. Eerst nog in de draagzak maar al snel vonden we dat ze het zelf ook wel af kon. Dat vond ze overigens zelf ook. Ze kan er altijd erg van genieten en klaagt eigenlijk nooit dat het haar teveel is. Ze is erg nieuwsgierig naar de dingen om haar heen en stelt om de haverklap vragen waar ik helaas ook niet altijd het antwoord op weet. Zo'n vraag waarna ik dan denk 'Jeetje ja, dát is een goede vraag, hoe zit dat eigenlijk?'

Hier in het huis had ze ook al snel haar draai gevonden. Haar slaapkamer is een plaatje voor het oog met een fantastisch uitzicht en het mooiste bed wat ik ooit gezien heb. Echt waar, ik zou willen dat het bed straks in haar nieuwe slaapkamer zou komen te staan. We hebben flink wat speelgoed voor haar meegenomen en ik heb haar nog niet gehoord over bepaald speelgoed wat ze nu mist. Goede keuzes gemaakt dus bij het inpakken voor het verhuisbedrijf. Ja, zij vermaakt zich wel, binnen-en buitenshuis. En straks wanneer we een huis gekocht hebben zal ze naar school gaan. Ik hoop dat ze het er naar haar zin zal hebben maar ik weet dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken. Leergierig en enthousiast als ze is zal dat zeker wel goed komen met haar. Ik wil er voor haar zijn wanneer ze thuiskomt van school. Haar verhalen over de dag laten vertellen terwijl we iets drinken en een koekje eten. Ik krijg nog altijd een fijn gevoel als ik terugdenk aan vroeger. Mijn moeder was er ook altijd voor mij. Overdag hoop ik weer wat werk voor mezelf te kunnen doen zoals in die tijd toen ik nog een webshop had. Of wie weet wat er op mijn pad komt. De tijd zal het leren.

Over tijd gesproken...toen was het toch zomaar alweer de ene laatste dag van 2017. Ik wens iedereen wie die leest een ontzettend gezellige jaarwisseling toe. Op naar een spetterend 2018. Hoezee!

You Might Also Like

2 reacties

  1. Wat een mooi plekje! Zij is thuis waar jullie thuis zijn en ik lees rust in je blogbericht, dus dat is goed, X

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe