Eksjö

28.12.17

Ruim een week zijn we er nu, in de gemeente Eksjö wat ligt in het landschap Småland. Elke dag staan we ontzettend relax en goed geluimd op. Niet dat we hiervoor met een chagrijnig hoofd naast ons bed stonden. Maar als een aantal irritante factoren in je leven wegvallen draagt dat toch erg bij aan een goed humeur, dat kan ik je toch wel vertellen. Tel daarbij op dat je de meest heerlijke frisse lucht ruikt zodra je een deur opent, alleen maar natuur om je heen ziet en alle stille van de wereld hier mag ervaren. Ja, dit voelt echt als thuiskomen. Ik moet wel zeggen dat ik Kerst een beetje raar ervaren heb dit jaar. Overigens hoop ik natuurlijk dat jullie keihard genoten hebben met je liefsten. Hoewel wij dat ook zeker gedaan hebben voelde het voor mij toch een beetje als 'plots'. Ik ons vorige huis hadden we dus geen boom en ook de decoratie was dit jaar stukken minder. Dit omdat we natuurlijk aan het inpakken en opruimen waren. En dan rijd je woensdagmiddag Zweden binnen waar alles op en top in de kerstverlichting staat. Echt elk huis is van boven tot onder in de lichtjes gezet. Je komt geen enkel raam tegen waar niks 'kerstigs' staat. Voor mij als 'kerst-gekkie' een lust voor het oog. Maar ook weer het besef van 'oh ja, het is écht zo Kerst'.

Hier in Zweden vieren ze Kerst vooral op vierentwintig december. Zo hebben wij het ook gedaan. 's Avonds mocht onze dochter wat lekkers voor de Kerstman en Rudolph bij de boom zetten om vervolgens in de ochtend verrast te worden dat 'Tomte' haar dit jaar al wist te vinden. Maar goed, dat was dus Kerst 2017. Ik kijk er nu al naar uit dit volgend jaar te vieren in ons eigen huis met al onze eigen spulletjes. Over huizen gesproken...druk op zoek. Maar nog geen bezichtiging gepland. Haast is er ook niet maar zin des te meer. Dit huis is echt fantastisch en het staat ook op een geweldige plek maar ik fantaseer al over het inrichten van ons toekomstige eigen huis. Na de kerstvakantie staat er een bezoekje aan Jönköping gepland. We waren hier al eens eerder en de stad sprak ons erg aan. Niet om te wonen natuurlijk maar gewoon, voor de wat grotere boodschappen enzo. Ook staat er een universiteit wat aansluit op het vorige werk van mijn man. We waren daar toen even langsgelopen maar i.v.m. de zomervakantie waren ze gesloten. Eénmaal thuis werden contacten gelegd en nu gaat hij daar binnenkort op de koffie. Wie weet wat het oplevert. Het gekke was dat, toen we daar langsgingen, ik hem meteen daar zag lopen. Dat hij daar helemaal past. Ook hijzelf is er helemaal enthousiast over en nu hopen we allebei dat voor hem hier een toekomst op werkgebied ligt natuurlijk.

Verder vullen we de dagen met allemaal fijne dingen. Nu kan het immers nog. Er is nog geen werk,   geen huis om in te klussen en nog geen schoolgaande dochter. Deze foto's zijn van het bos in onze achtertuin. Een hemel op aarde voor de natuurliefhebber en klim-en klautergrage kinderen. Ging ik al bijna nergens heen zonder camera, hier laat ik 'm natuurlijk al helemaal niet thuis liggen. Een overdaad aan foto's van onze laatste natuur uitje. Maar eigenlijk is nu elke dag een natuur uitje. :)

You Might Also Like

6 reacties

 1. Oh wat heerlijk dat jullie het zo naar jullie zin hebben. En ik zal duimen voor een goed gesprek op de universiteit. Goede jaarwisseling alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel lief Jeanette, dankjewel! :) Voor jou ook een hele fijne jaarwisseling! :)

   Verwijderen
 2. Fijne jaarswisseling! Ik heb genoten van je prachtige foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn te lezen Afke, dankjewel! Jij ook alvast een fijne jaarwisseling! :)

   Verwijderen
 3. Ik maak graag foto's en wacht vaak met smart op mooi weer en zon om ze te maken maar door naar jou foto's te kijken realiseer ik me iedere keer weer dat 'donkere' foto's ook prachtig kunnen zijn. Ik vind ze misschien zelfs wel ontroerender als zonnige foto's. Deze bovenstaande plaatjes zijn schitterend en vertellen één voor één een verhaal! Mijn oprechte bewondering hiervoor! En natuurlijk wens ik jullie nogmaals een mooi en prachtig 2018! XxX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeetje, wat ontzettend lief van je! Ik vind dat uiteraard erg leuk om te 'horen'. Ik fotografeer met ontzettend veel plezier en ben blij dat je deze foto's kan waarderen. Dikke dankjewel! X

   Verwijderen

Subscribe